Verkkouutiset

Nälkiintyneestä elefantista tuli Venezuelan ruokakriisin symboli

Venezuelan hallinnon mukaan selvästi laihtuneella Ruperta-elefantilla ei ole hätää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venezuelalaisessa eläintarhassa asuvasta nälkiintyneen laihasta elefantista on tullut maan syvän talouskriisin symboli. Kuvat 46-vuotiaasta Ruperta-elefantista ovat lähteneet leviämään lehdissä ja sosiaalisessa mediassa.

Venezuelalaiset ovat järjestäneet ruokakeräyksen pelastaakseen Rupertan. Venezuelan hallinnon mielestä Caricuaon eläintarhassa asuvalla elefantilla ei kuitenkaan ole hätää. Hallinnon mukaan Rupertan laiha olemus johtuu eläimellä olleesta vatsasairaudesta.

”Ruperta on vakaassa tilassa ja asiantuntijoiden hoidossa”, Venezuelan kansallisen puistoinstituutin tiedotteessa sanotaan.

Caracas’ El Universal -lehti kertoo, että Ruperta kärsii ripulista ja nestehukasta, koska eläintarha ei ole ruokkinut sitä tarpeeksi. Lehden mukaan naapurit olivat yrittäneet tuoda elefantille ruokaa, mutta eläintarhan työntekijät olivat kieltäytyneet lahjoituksesta vedoten eläimen terveyteen. Asiasta uutisoi tässä Miami Herald.

Rupertan elämä maassa, jossa ihmisetkin elävät nälässä talouskriisin takia, on herättänyt suurta huolta. Lehtitietojen mukaan Rupertan nälkä olisi kasvanut niin suureksi, että eläin olisi kerran jo menettänyt tajuntansa.

”Jos venezuelalaisille ei ole tarpeeksi ruokaa, miettikää, mitä jää jäljelle eläimille”, Twitterissä kirjoitetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)