Verkkouutiset

Tapahtumapaikan tutkintaa Venäjällä. (Photo by Handout/Investigative Committee of Russia/AFP/LEHTIKUVA)

Väite Ukrainasta: FSB tappoi Darja Duginan

Venäjä on syyttänyt murhasta Ukrainaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Darja Duginan kuoleman organisoi Venäjän turvallisuuspalvelu (FSB), ja se on ensimmäinen odotettavissa olevissa siviileihin kohdistuvissa hyökkäyksissä, Ukrainan kansallisen turvallisuus- ja puolustusneuvoston sihteeri Oleksi Danilov sanoi tiistaina CNN:n mukaan.

– Sodan tuki vähenee Venäjällä. Kreml tarvitsee yleisön mobilisaatiota. FSB:n odotetaan järjestävän sarjan terrori-iskuja Venäjän kaupungeissa, joissa tulee paljon siviiliuhreja. Dugina on ensimmäinen, hän totesi.

Danilov mukaan ”toisin kuin Venäjä, Ukraina ei ole sodassa siviilejä vastaan”.

Venäläisen disinformaatiosivuston toimittaja Dugina kuoli, kun hänen kuljettamaansa autoon asennettu pommi räjähti Moskovan laitamilla lauantai-iltana.

FSB on väittänyt, että venäläisen fasismin ideologin Aleksandr Duginin tyttären surmanneen autopommi-iskun takana oli Ukraina.

Ukraina on kiistänyt osallisuutensa Duginan ja kutsunut Venäjän FSB:n väitteitä fiktioksi.

Tekijä oli FSB:n mukaan Azov-rykmenttiin kuuluva vuonna 1979 syntynyt ukrainalaisnainen Natalja Vovk, joka asui Duginan naapurissa. Niin ikään FSB väitti, että murhaaja olisi paennut Viroon. Viron ulkoministeri Urmas Reinsalu torjui Kremlin väitteet.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)