Verkkouutiset

EKP pitää korkonsa ja osto-ohjelmansa ennallaan

EKP:n neuvosto päätti torstaina kokouksessaan pitää ohjauskorkonsa ennallaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EKP:n perusrahoitusoperaatioiden korko pidetään edelleen 0,00 prosentissa, maksuvalmiusluoton korko 0,25 prosentissa ja talletuskorko −0,40 prosentissa.

Neuvosto odottaa ohjauskorkojen pysyvän nykyisellä tasolla pidemmän aikaa ja vielä euroalueen elvytykseen tähtäävän omaisuuserien osto-ohjelman päätyttyäkin.

Omaisuuserien osto-ohjelmassa on EKP:n mukaan tarkoitus jatkaa nykyisiä 60 miljardin euron suuruisia kuukausittaisia ostoja joulukuun loppuun saakka ja tarvittaessa sen jälkeenkin, kunnes EKP:n neuvosto katsoo inflaatiovauhdin palautuvan kestävästi tavoitteen mukaiseksi.

EKP kuitenkin toteaa, että jos kehitysnäkymät muuttuvat epäsuotuisammiksi tai jos rahoitusmarkkinatilanne ei enää edistä inflaatiovauhdin kestävää elpymistä, neuvosto on valmis kasvattamaan ostojen määrää tai pidentämään ohjelman kestoa tai tekemään molemmat.

Lue myös:

Markkinoilla odotetaan vihjeitä EKP:n aikeista elvytysohjelman suhteen

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)