Verkkouutiset

Heikki Vestman. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

”Punavihreät vievät ja muut vikisevät”

Kokoomuksen Heikki Vestman halusi eduskunnassa tietää, tukeeko pääministeri Vestmanin Euroopan holtittomimmaksi nimittämää perheenyhdistämismallia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnassa debatoitiin keskiviikkona välikysymyskeskustelussa. Kokoomuksen ryhmäpuhuja Heikki Vestman totesi, että hallituspuolueiden ryhmäpuheenvuorot osoittivat, kuinka sekaisin maan hallituksen pakka on myös humanitaarisen maahanmuuton asioissa.

– Näyttää siltä, että punavihreät vievät ja muut vikisevät. Nyt pitäisi saada pääministerin kanta asiaan: tuetteko te Euroopan holtittominta perheenyhdistämismallia vai kuunteletteko maahanmuutto- ja turvallisuusviranomaisten varoituksia lakiluonnoksen vaaroista niin turvallisuudelle kuin kotoutumisen ja työn kannusteille?, Heikki Vestman kysyi.

Hänen mukaansa edellisen porvarihallituksen ohjelma seksuaalirikollisuuden ja maahanmuuttajataustaisen rikollisuuden ennaltaehkäisyn ja torjunnan lisätoimista sisälsi 14 lakia tiukentavaa esitystä.

– Se noudattaa EU-oikeutta ja kansainvälisiä velvoitteita. Keskusta oli hyväksymässä porvarihallituksessa toimenpidelistan, joka noudattaa pohjoismaista linjaa. Miksi te kuittasitte (Sanna) Marinin hallituksessa totaalisen suunnanmuutoksen ja tyydytte vikisemään punavihreiden kainalossa?, Vestman ihmetteli.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) vastasi Heikki Vestmanin kysymykseen.

– Totean sen, että meillä on sisäministeriön esitys, joka on lausuntokierroksella. Meillä ei ole olemassa hallituksen esitystä. Hallitus ei ole tätä yhdessä käsitellyt, Sanna Marin sanoi.

– Tietenkin varmasti lausuntopalautteeseen sisäministeriössä huolella sitten paneudutaan. Mutta hallitus tulee tästä kokonaisuudesta myöhemmin neuvottelemaan  ja myöhemmin linjansa ja kantansa muodostamaan. Ja me tietenkin nojaamme hallitusohjelmassa sovittuihin linjauksiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)