Verkkouutiset

Näin paljon yhteiskuntavastuuta kertyy työntekijän palkkaamisesta

Heikki Autton mielestä pääministerin pitäisi ymmärtää asemansa koko Suomen pääministerinä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Heikki Autton mielestä Sanna Marinin (sd.) vasemmistopopulistisen hallituksen asenne yrityksiä kohtaan vaikuttaa niin nuivalta, että sitä taustaa vasten ei ihmetytä, miksi tehtaiden sulkemisuutisia kuullaan nyt lähes viikoittain.

– Hyvinvointimme rahoituksen teollinen pohja on murenemassa ja pääministerillä riittää pokkaa kulkea jakelemassa yrityksille neuvoja, miten näiden tulisi liiketoimintaansa hoitaa, hän totesi puoluevaltuuston kokouksessa lauantaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Autton mukaan pääministerin puheista voi rivien välistä lukea viestin, että yritykset ikään kuin tahallaan irtisanovat työntekijöitään.

– Voin mennä takuuseen, että suomalaiset yrittäjät ja suurten yritysten johto ovat isänmaallista väkeä, joka pyrkii vallitsevien vaikeuksien keskellä tekemään parhaansa pitääkseen leivän syrjässä kiinni niin omat työntekijänsä kuin kaikki alihankkijatkin. Tämä voidaan todentaa Finnveran ja Suomen Yrittäjien tuoreimmasta pk-yritysbarometrista, hän sanoi.

Autto totesi, että pääministerin ulostulot synnyttävät tarpeetonta vastakkainasettelua, jollaisen aika olisi pitänyt olla ohi jo kauan sitten.

– Pääministerin tulisi ymmärtää asemansa koko Suomen pääministerinä, ei vain sosialidemokraattisen puolueen puheenjohtajana ja omien aktiivisimpien kannattajiensa edustajana.

Autto muistutti, että Suomessa on maailman korkeimpiin kuuluva verotus raskaine työn sivukuluineen.

– Verokiila lienee meillä aivan maailman kärkeä, ellei peräti maailman suurin. Työllistämisestä on tullut tässä maassa ennätyskallista, hän totesi.

– Jotta yrityksen työntekijälle jää veroista vapaata palkanosaa 2[nbsp]500 euroa kuukaudessa, voidaan karkealla laskutoimituksella laskea, että yrityksen on tehtävä myyntiä noin 8[nbsp]000 eurolla. Tässä yhtälössä yhteiskunta saa välittömien verojen ja välillisten verojen – niin työn antajan tilittämien kuin työntekijän maksamien ALV:ien – sekä palkan sivukulujen kautta peräti 5[nbsp]500 euroa. Tällaista yhteiskuntavastuuta yrittäjät ja yritykset kantavat joka päivä työllistäessään ihmisiä, Autto jatkoi.

Hänen mielestään on härskiä siirtää syyllisyyttä työttömyyden kasvusta elinkeinoelämän ja yritysten harteille, kun tosiasiassa kyse on hallituksen omasta asenteesta, näköalattomuudesta ja kyvyttömyydestä tehdä tarpeellisia uudistuksia.

– Sen sijaan, että lisätään työttömyysetuuksia ja muita tulonsiirtoja, aitoa välittämistä ja yhteiskuntavastuuta olisi luoda edellytyksiä talouskasvulle, jotta yhä useampi, joka puolella Suomea, voisi työllistyä ja näin itse kantaa vastuuta omasta ja läheistensä elämästään, Autto sanoi.

Hänen mukaansa keinoja kyllä on, mutta pelkäävätköhän vasemmistopuolueet, että jos ihmiset kokevat, että omillaankin voi pärjätä – jopa menestyä – vasemmistopuolueita ei enää tarvita.

– Siksi heidän politiikkansa tähtää siihen, että valtion on toimittava hyvinvoinnin takaajana. Yritysten kohtalolla ei näytä heille olevan väliä. Se nähdään niin kilpailukykykeskustelussa kuin sote-uudistuksessakin.

Autto veisteli, että nykyhallitus yrittää keksiä ikiliikkujaa, jossa kiristyvä verotus ja laajenevat tulonsiirrot ja erilaiset tukiaiset muodostavat kehän, jossa valtiovallan kourat ovat syvällä yrittäjien ja työntekijöiden taskuissa ja kaikki raha kiertää lopulta valtion kirstun kautta.

– Siinä todellisuudessa myös velkaa voidaan ottaa loputtomasti. Ikiliikkujaa ei kuitenkaan voi keksiä. Velat tulevat joskus maksuun. Ihmetyttää, etteivät nykyhallituksen ministerit kanna huolta tulevista sukupolvista, jotka heidän laskunsa lopulta maksavat, Autto sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)