Verkkouutiset

Yllättävä kuva Helsingin muuttajista – ”Ja pandemia on päällä”

Ekonomistin mukaan koronavirus ei näytä kääntäneen kaupungistumisen suuntaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin kaupunginkanslian järjestelmäpäällikkö Pekka Vuori on jakanut Twitterissä kuvaajan (jutun alla) Helsingin väestönkasvusta. Pekka Vuoren mukaan heinäkuun 2020 väestönkasvu pääkaupungissa oli suurin koko 2000-luvulla.

− Helsingissä heinäkuun väestönkasvu, 732 asukasta, oli suurin koko 2000-luvulla. Heinäkuu on hiljainen kuukausi, mutta nyt tulomuutto kotimaasta oli suurempi kuin vuosikymmeneen ja lähtö 2018−2019 tasolla, Pekka Vuori kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

− Muuttovoittoa ulkomailta kasvattaa lähtömuuton vähentyminen. Helsingin kasvun nopeutumiseen vaikuttaa myös muuttotappion väheneminen Espooseen ja Vantaalle. (vrt. 1990-luku), hän jatkaa.

Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus huomauttaa, ettei kaupungistumisen trendi näytä loppuneen koronapandemian seurauksena.

− Kappas, kaupungistuminen ei kääntynytkään. Kuka olisi arvannut. Ei edes oikein näytä hidastuvan. Ja nyt sentään pandemia päällä, Juhana Brotherus twiittaa.

− Saattaapi tulla kaupunkien kukoistus, kunhan korona kaikkoaa ja rakentamista riittää! Hän lisää.

Pekka Vuori sanoo, että hän ei tekisi ennakkotiedoista pitkälle meneviä johtopäätöksiä ihmisten asumispreferenssien muutoksista.

MDI:n Timo Aro kysyy, mikä Vuoren mielestä selittää kotimaasta kasvanutta tulomuuttoa Helsinkiin.

− Onko kyseessä ehkä patoumaa keväältä? Timo Aro kysyy.

− Se on yksi mahdollisuus, keväällähän kaikki oli jumissa. Heinäkuulta meillä ei ole oikein vertailutietoja, mutta heinä-elokuun vaihteen viikolla Helsinki sai nettomuuttoa seudun ulkopuolelta maasta enemmän kuin yhtenäkään muuna viikkona tänä vuonna, Pekka Vuori vastaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)