Verkkouutiset

USA:ssa tapettu George Floyd sairasti koronaa

Minnesotan viranomaiset ovat julkaisseet tapausta koskevan ruumiinavauspöytäkirjan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Minnesotan Hennepinin piirikunta on julkaissut 20-sivuisen pöytäkirjan poliisin käsissä menehtyneen George Floydin ruumiinavauksesta. Poliisi painoi pidätyksen yhteydessä Floydin kaulaa polvella lähes yhdeksän minuutin ajan.

George Floydilta vahvistettiin koronavirustartunta nenänielunäytteen kautta. Hän oli antanut positiivisen virusnäytteen jo huhtikuun 3. päivänä.

– PCR-testi voi pysyä positiivisena viikkokausia kliinisen sairauden alkamisen ja toipumisen jälkeen. Ruumiinavauksen löydös todennäköisesti kertoo aiemman infektion aiheuttamasta oireettomasta, mutta pitkäkestoisesta PCR-positiivisuudesta, raportissa todetaan.

Floydin keuhkoista ei löytynyt tulehduksen tai keuhkokuumeen merkkejä. Ruumiinavauksessa havaittiin vammoja otsassa, kasvoissa, olkapäissä, käsissä ja jaloissa.

– 46-vuotias mies, joka ajautui tajuttomaan tilaan poliisin pidätyksen yhteydessä. Hänelle annettiin ensiapua paikan päällä ja myöhemmin Hennepinin sairaalan teho-osastolla, mutta häntä ei saatu elvytettyä, raportti summaa.

George Floydilla vahvistettiin vakava sydänsairaus ja korkea verenpaine. Hänen verestään lyötyi opioideihin lukeutuvaa fentanyyliä ja metamfetamiinia. Testeissä löytyi myös merkkejä kannabiksesta ja heroiinin käyttöön viittaavasta vapaasta morfiinista.

Minnesotan viranomaiset kertovat julkaisseensa raportin George Floydin perheenjäsenten ja heidän asianajajiensa suostumuksella. Osavaltion lain mukaan kyseisten asiakirjojen julkistaminen vaatii oikeuden päätöksen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)