Verkkouutiset

”Herätys hallituksessa, vastuu on kannettava”

Kokoomusedustajien mukaan vastuuta al-Holin suomalaisista ei voi sysätä virkamiehille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen ja kansanedustaja Arto Satonen vaativat hallitukselta selkeää kantaa al-Holin suomalaisten palauttamisesta.

Yle uutisoi tiistaina, että ulkoministeriö pyrkisi kotiuttamaan perheet ilman poliittista päätöstä. Alunperin lokakuussa laaditun Korpi-suunnitelman tavoitteena oli siirtää kaikki henkilöt kerralla Suomeen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Marraskuussa kotiutus päätettiin tehdä erissä, jotta asiassa ei tarvitsisi tehdä poliittista päätöstä. Kotiutus oli tarkoitus tehdä vain viranomaispäätöksen ja konsulilainsäädännön nojalla.

– Onko siis niin, että hallitus ei aio tehdä lainkaan poliittista päätöstä al-Holin asiasta, vaan vierittää virkamiehille ratkaisut ja vastuun seurauksista?, Sanni Grahn-laasonen kysyy Twitterissä.
– Herätys hallituksessa, vastuu on kannettava vaikeistakin asioista! #selkäranka.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) sanoi keskiviikkona, että al-Holin suomalaisten palauttamiseen olisi tärkeä saada hallituksen päätös, sillä Helsinki kantaa hänen mukaansa päävastuun myös käytännön toimista jos kotiuttamisia toteutetaan.

Arto Satosen mukaan asia on ”juuri näin”.

– Tätä päätöstä ei voi sälyttää virkamiehille, vaan vastuussa on Suomen hallitus. #turvallisuus, Satonen sanoo.

Kokoomus kertoi keskiviikkona lähtevänsä mukaan al-Holin leirillä olevien Suomen kansalaisten ja Suomesta sinne päätyneiden tilannetta koskevaan välikysymykseen. Perussuomalaisten laatimassa välikysymyksessä ovat mukana myös kristillisdemokraatit ja Liike nyt.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)