Verkkouutiset

Työmarkkinatilanne ei kannusta työnhakuun – työttömyys laski

Työttömiä oli heinäkuussa 183 000 eli 10 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysaste oli 6,6 prosenttia, kun se edellisvuoden heinäkuussa oli 6,9 prosenttia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Selitys työttömyyden laskuun on heikko työmarkkinatilanne, mikä ei kannusta aktiiviseen työnhakuun. Tämä näkyy työvoiman ulkopuolella olevien määrän kasvuna.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työvoiman ulkopuolella olevia oli 64 000 enemmän kuin edellisen vuoden heinäkuussa. Työllisiä oli heinäkuussa 43 000 vähemmän kuin vuosi aikaisemmin.

Työllisten osuus eli työllisyysaste 15 – 64-vuotiaista oli heinäkuussa 71,7 prosenttia, mikä oli prosenttiyksikön pienempi kuin vuotta aiemmin. Työllisyysasteen kausi- ja satunnaisvaihtelusta tasoitettu trendi oli 68,6 prosenttia.

Nuorten 15–24-vuotiaiden työttömyysaste, eli työttömien osuus työvoimasta, oli heinäkuussa 10,1 prosenttia, mikä oli 1,5 prosenttiyksikköä pienempi kuin vuotta aikaisemmin..

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)