Verkkouutiset

IS: 8600 e/kk – työttömyysturvalla ylimpään tuloluokkaan

Pieni joukko kovatuloisimpia henkilöitä voi saada lakisääteisistä järjestelmistä suuria ansiosidonnaisia etuuksia, ei vain eläkkeitä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomesta löytyy muutama henkilö, jotka ovat saaneet yli 8 600 euroa työttömyystukea keskimääräistä kuukautta kohden, kertoo Ilta-SanomatKäytännössä korkeimmille ansiosidonnaisille pääseminen edellyttää vähintään puolen miljoonan euron vuosituloja. 

Vuoden 2016 tilastojen perusteella muutama henkilö Suomessa sai yli 400 euroa työttömyysetuutta päivässä. Kaikki palkansaajat kuuluvat Suomessa samoihin eläke- ja työttömyysturvajärjestelmiin, myös suuryritysten johtajat.

Keskituloinen suomalainen saa ansiosidonnaisen työttömyysturvan kautta bruttona noin 55 prosenttia hänen aiemmasta palkastaan. Mitä enemmän tulot nousevat, sitä vähemmän ne nostavat etuutta. Varsinaista ylärajaa ansiosidonnaiselle työttömyyskorvaukselle ei kuitenkaan ole. 8600 euron työttömyysetuus edellyttäisi siis vähintään 40 000 euron kuukausipalkkaa. Sitä korkeammille ansioille ylsi vuonna 2015 vain reilut 500 suomalaista.

Ilta-Sanomat muistuttaa, että tavalliset palkansaajat hyötyvät siitä, että myös suurituloiset ovat mukana työttömyysvakuutusjärjestelmässä. Suurituloisten palkasta maksetaan samat, usean prosentin työttömyysvakuutusmaksut. Näistä kertyy suuret maksupotit. Koska kovatuloisimmat jäävät tilastollisesti muita selvästi harvemmin työttömiksi, maksavat he järjestelmään enemmän kuin sieltä ottavat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)