Verkkouutiset

40 helppoa keinoa vähentää kaloreita ilman dieettiä

Uutuuskirja esittelee lempeämmän vaihtoehdon dieeteille ja keinot pysyvään painonhallintaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sisätautien professori Pertti Mustajoki esittelee uudessa Vähennä kaloreita ilman dieettiä -kirjassa yhteensä 40 erilaista konkreettista ja helppoa keinoa vähentää kaloreita, joista jokainen voi valita itsellensä parhaiten sopivat, kertoo Uutispalvelu Duodecim.

– Näitä yksinkertaisia keinoja ei ole aikaisemmin koottu samaan kirjaan, toteaa Mustajoki. Lisäksi tämän kirjan ohjeilla laihtuminen on terveellistä kilojen pudottamista, ja muuttaa ruokatottumuksia kokonaisuudessaan terveellisempään suuntaan, Mustajoki korostaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Mustajoen mukaan laihdutusdieetit eivät toimi, ja useimmilla pudotetut kilot palaavat takaisin, minkä seurauksena uudet laihdutusyritykset johtavat painon jojoiluun.

Mustajoki kertoo uusimpaan ravitsemustutkimukseen perustuen, mistä painonnousu johtuu ja kuinka siihen voi vaikuttaa. Kirjan tavoite on auttaa lukijaa ymmärtämään, mistä kalorit tulevat ja miten niitä voidaan vähentää ilman syömisen jatkuvaa kontrollointia.

Mustajoen mukaan dieetillä ihminen joutuu jatkuvasti pinnistelemään ja kontrolloimaan syömistään. Ravitsemustutkimus on osoittanut ruokailun rajoittamisen huonoksi tavaksi laihtua pysyvästi.

– Tahdonvoima väsyy kuin lihas, kuvaa Mustajoki. Jatkuva syömiseen keskittyminen ei onnistu, koska se kuormittaa työmuistia ja estää meitä käyttämästä aivojamme tärkeämpään ajattelutyöhön.

Kirjan kultainen sääntö kuuluukin: kaloreita vastaan ei käydä jatkuvaa taistelua. Syödessä kalorit eivät hallitse ajatuksia. Syödään leppoisassa tunnelmassa, ajatellaan mukavia ja nautitaan toisten seurasta.

– Kaloreita ei tarvitse ajatella ruokailun aikana vaan itsensä voi syödä sopivan kylläiseksi kun pitää huolen, että pöydässä ei ole liikaa lihottavia ruokia. Tällöin kalorit vähenevät huomaamatta ilman jatkuvaa pinnistelyä, Mustajoki kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)