Nuori Susanna Feldmann murhattiin Mainzissa. Facebook

14-vuotiaan tytön murha ravistelee Saksaa

Susanna Feldmannin ruumis löydettiin 6. kesäkuuta kotikaupungissaan Mainzissa.

Tytön murha on koetellut saksalaisia myös siksi, että Susanna Feldmann, 14, oli juutalainen. Tapahtunutta on sanottu jopa murhaksi, joka muutti Saksaa.

AfD-puolueen kansanedustaja piti Susannalle Bundestagissa minuutin hiljaisuuden. Edustajaa syyteltiin tämän jälkeen murhan politisoimisesta.

Viime päivinä tapaus on noussut uudelleen otsikoihin. Saksalaisten syyttäjien mukaan murhasta epäilty 20-vuotias oli aiemmin raiskannut 11-vuotiaan lapsen Wiesbadenissa kahdesti.

Poliisi alkoi etsiä kotoaan 22. toukokuuta kadonnutta Susanna Feldmania yli viikkoa myöhemmin. Turvapaikkakeskuksessa asuvan siirtolaispojan vihjeen perusteella poliisi sai epäillyn ja löysi ruumiin läheltä rautateitä. Tyttö oli raiskattu ja kuristettu.

Teosta epäilty 20-vuotias Irakin kurdi tuli Saksaan turvapaikanhakijoiden vyöryn mukana lokakuussa 2015. Hänen perheensä ei todettu olevan uhan alla ja heidän turvapaikkahakemuksensa hylättiin vuoden 2016 lopulla.

Nuorta miestä ei kuitenkaan palautettu hänen valitettuaan. Saksassa ollessaan hän oli syyllistynyt hyökkäyksiin poliisia vastaan, veitsiryöstöön ja luvattomien aseiden hallussapitoon.

Susanna Feldmannin murhan jälkeen 20-vuotias poistui Saksasta Irakiin. Lentolipussa ollut nimi ei vastannut hänen henkilöpapereidensa nimeä. Irakin poliisin avulla hänet saatiin kiinni ja palautettiin Saksaan.

Kurdiviranomaisten mukaan hän on tunnustanut teon. Saksassa hän myönsi murhan. Syytteiden nostamista odotetaan.