Verkkouutiset

Kansanedustaja lähti seuraamaan USA:n vaalitaistelua omilla rahoillaan – ”rakkaudesta lajiin”

Perussuomalaisten Simon Elo tutkailee USA:ssa presidenttikisaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Simon Elo (ps.) on nähnyt ja näkee lähipäivinä lähes kaikki USA:n presidenttiehdokkuuden merkittävimmät tavoittelijat.

29-vuotias Elo osallistuu amerikkalaiskonservatiivien isoon konferenssiin Washington D.C.:ssä ja kirjoitti supertiistain alla esivaalitapahtumista puolueensa Suomen Uutisiin. Samalla saa luotua vähän suhteitakin.

Kansanedustaja matkustaa omien rahojensa turvin. Budjettia kattavat vain juttupalkkiot.

– Vanha sanonta taitaa olla, että harrastukset maksavat. Politiikasta tuli minulle työ mutta silti olen yhä myös harrastaja. Rakkaudesta lajiin, kuten urheilun harrastaja sanoisi, Elo tuumaa.

Hän sanoo aina olleensa kiinnostunut Yhdysvalloista poliittisesti, taloudellisesti ja kulttuurisesti.

– Jos katsoo suomalaisten kulttuuritottumuksia, en ole yksin. Suomessahan sama henkilö voi valittaa amerikkalaisten toimista maailmalla ja sujuvasti katsoa tuoreimman Hollywood-elokuvan ja ruokailla McDonald’sissa. Vasemmisto on usein ristiriitainen valittaen amerikkalaisesta markkinataloudesta mutta nauttien ilolla sen hedelmistä, hän vinoilee.

Elon mielestä republikaanien pitäisi historiallisessa syklissä voittaa presidenttiys, mutta jos niin ei käy, on puolue kovemmassa kriisissä kuin vuosikymmeniin.

– Yhdysvallat on yhä vapaan maailman johtaja. Sillä on suuri merkitys kuka johtaa vapaata maailmaa ja siksi kannattaa olla paikalla, jotta ymmärtää mihin suuntaan Yhdysvallat ja sitä kautta maailma on menossa.

– Ulkopoliittisesti vahva Yhdysvallat on Suomelle tärkeä yhteistyökumppani ja tasapainottava turvallisuuspoliittinen tekijä ilman että meidän täytyy edes kuulua sotilasliittoon.

Supertiistain jälkeen

Espoolaiskansanedustaja Simon Elon mukaan supertiistai näytti, että Hillary Clinton on varmasti demokraattien ehdokas.

Donald Trump on todennäköisesti republikaanien ehdokas. Kukaan ei ole tähän tilanteeseen tyytyväisempi kuin Hillary Clinton, Elo arvelee.

Trump voitti seitsemässä osavaltiossa, Ted Cruz voitti kolme osavaltiota ja Marco Rubio yhden osavaltion. Tulokset merkitsevät sitä, että esivaalikiertueen ratkaisu pitkittyy hieman ja merkittäviä kisasta vetäytymisiä saadaan odottaa.

Lauantaina äänestävät Kansas, Kentucky, Louisiana ja Maine.

Suuri päivä tulee olemaan 15. maaliskuuta, jolloin esivaalit tai vaalikokoukset pidetään Floridassa, Illinoisissa, Missourissa, Pohjois-Carolinassa ja Ohiossa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)