Verkkouutiset

Ted Cruz: Donald Trump haluaa rankaista protestoijia, koska pitää heitä epälojaaleina

Republikaanien synkässä esivaalikamppailussa on väitelty mielenosoittajien kohtelusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Mielipidemittauksissa republikaanien toisella sijalla oleva senaattori Ted Cruz jatkoi maanantaina ykkössuosikki Donald Trumpin luoman ilmapiirin arvostelua.

Trumpin puhujalavalle yritettiin hyökätä viikonloppuna vaalitilaisuudessa. Tätä ennen hänen tilaisuutensa Chicagossa jouduttiin peruuttamaan juuri ennen sen alkua protestoijien riehumisen takia.

Cruz viittasi Trumpin tilaisuuksissaan tekemään pyyntöön, jossa osanottajat nostavat kätensä ja lupaavat äänestää häntä.

Trump on sanonut sitä lähinnä huvitteluksi. Cruzin mukaan kyseessä on kuin kuninkaan vaatimus alamaisilleen.

– Se heijastuu myös hänen kohtelussaan mielenosoittajia kohtaan, jolloin jokainen joka on mielenosoittaja, on epälojaali ja siksi häntä tulee rangaista, Ted Cruz sanoi.

Myöhemmin Cruz totesi, että paras vastaus on voittaa Trump vaaliuurnilla.

– Se on kysymys jota äänestäjät kysyvät: milloin sanomme ’tämä riittää’. Jos Donald Trump on ehdokas, hän on katastrofi, ja vastaus on voittaa hänet.

Floridassa, Illinoisissa, Pohjois-Carolinassa, Ohiossa ja Missourissa käydään tiistaina republikaanien esivaalit.

Mittauksen mukaan Chicagon tapahtumat ovat saaneet 22 prosenttia floridalaisista ”entistä todennäköisemmin” Trumpin kannalle. 11 prosenttia sanoo äänensä Trumpille olevan aiempaa vähemmän todennäköinen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)