Verkkouutiset

YK pyytää kaikkia maita taisteluun ISIS-terroristeja vastaan

YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi päätöslauselman taistelusta niin sanottua Islamilaista valtiota vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viidentoista maan turvallisuusneuvosto hyväksyi Ranskan esittämän päätöslauselman yksimielisesti perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Turvallisuusneuvosto pyytää päätöslauselmassaan kaikkia YK:n sellaisia jäsenmaita, jotka pystyvät taisteluun ISIS:stä vastaan Syyriassa ja Irakissa.

Neuvosto varoittaa, että terroristiryhmä aikoo toteuttaa lisää samanlaisia iskuja kuin se teki hiljattain Pariisissa, Beirutissa Libanonissa, Turkin Ankarassa, Siinailla ja Soussessa Tunisiassa.

Päätöslauselman mukaan ”ISIS on maailmanlaajuinen ja ennennäkemätön uhka kansainväliselle rauhalle ja turvallisuudelle”. Niin ikään lauselmassa todetaan, että järjestö pystyy uusiin terroritekoihin ja se aikoo tehdä niitä.

Turvallisuusneuvosto syytti terroristijärjestöä törkeistä ja järjestelmällisistä ihmisoikeusrikkomuksista, hyökkäyksistä siviilejä vastaan sekä maailman kulttuuriperinnön barbaarisesta tuhoamisesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)