Verkkouutiset

WTC-raportin salaiset sivut voivat paljastaa terroristeja tukeneen tuntemattoman verkoston

WTC-iskuista tehdyn selvityksen salattujen sivujen väitetään sisältävän raskauttavaa tietoa terroristeja avustaneista tahoista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Useat amerikkalaispoliitikot ja vuoden 2001 syyskuun 11. päivän terrori-iskuissa menehtyneiden omaiset vaativat Yhdysvaltojen kongressin iskuista tekemän selvityksen salattujen osien julkistamista.

Entinen senaattori ja senaatin tiedustelukomitean puheenjohtaja Bob Graham (d.) sanoo CBS:n 60 Minutes -ohjelman haastattelussa, että raportin salatut sivut voisivat valottaa WTC-iskut tehneiden terroristien mahdollisesti Saudi-Arabiasta saamaa tukea.

Graham oli itse aikanaan mukana laatimassa raporttia. Sen sisällöstä 28 sivua on julistettu salaiseksi kansalliseen turvallisuuteen vedoten. Graham ei voi avata salattujen sivujen tarkkaa sisältöä. Hän sanoo niiden kuitenkin sisältävän muun muassa tietoja verkostosta, joka avusti lentokoneita kaksoistorneihin lentäneitä terroristeja Yhdysvalloissa.

Kun Grahamilta kysytään, tuliko mahdollinen tuki hänen käsityksensä mukaan hallitukselta, varakkailta yksityishenkilöiltä vai kansalaisjärjestöiltä, vastaa senaattori ”niiltä kaikilta”.

”Mielestäni on epäuskottavaa, että 19 ihmistä, joista suurin osa ei puhunut englantia tai ollut koskaan aiemmin käynyt Yhdysvalloissa ja joista monilla ei ollut edes peruskoulutason koulutusta, olisi voinut suoriutua niin monimutkaisesta tehtävästä ilman jonkinlaista tukea Yhdysvalloissa”, Graham toteaa.

Hänen mukaansa raportin sivut salattiin Yhdysvaltojen ja Saudi-Arabia suhteiden turvaamiseksi.

Niin ikään raporttia laatimassa ollut entinen Indianan kongressiedustaja Tim Roemer (d.) on samaa mieltä Grahamin kanssa.

”Saudiarabialaisetkin ovat salauksen purkamisen kannalla. Meidän olisi julkaistava se. Onko kyse arkaluontoisista tiedoista, aiheuttaako se vähän ongelmia? Kyllä”, Roemer kuvailee.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)