Verkkouutiset

Wikileaks piinaa Clintonia: Julkisti Goldman Sachsille pidetyt puheet

Wikileaks tekee Yhdysvaltain hallinnon mukaan yhteistyötä Venäjän kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Wikileaks-sivusto julkisti lauantaina kirjalliset kopiot puheista, jotka CNN:n mukaan näyttävät olevan demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clintonin pitämiä.

Puheet ovat osa laajempaa vuotoa, jossa Clintonin kampanjan keskeisten henkilöiden sähköpostitililtä hakkeroitiin valtavia määriä dataa. Ne ovat herättäneet valtavaa mielenkiintoa Amerikassa. Verkkouutiset kirjoitti Wikileaksin mahdollisesta ”lokakuun yllätyksestä” sekä vuodetuista aineistoista elokuussa.

Lauantaina julkaistusta aineistosta selviää muun muassa se, että Clinton kommentoi Wall Streetin roolia finanssimarkkinoilla, suhteita Venäjän presidentti Vladimir Putiniin sekä Wikileaksin aiemmista paljastuksista aiheutuneita tuhoja Yhdysvaltain ulkopolitiikalle.

Clinton piti yhteensä kolme maksettua puhetta Goldman Sachsille sinä aikana, kun ei ollut enää ulkoministeri, muttei ollut vielä ilmoittautunut presidentinvaaleissa ehdolle. Yhteensä hän piti kahdeksan puhetta eri yhteyksissä ja tienasi niistä 1,8 miljoonaa dollaria.

Clintonin kampanjaväki ei kommentoinut vuodettujen puheiden sisältöä, sillä se ei halua kokonaisuutena ottaa kantaa siihen, ovatko puheet aitoja. Myöskään CNN ei kyennyt vahvistamaan puheiden aitoutta.

CNN:n mukaan puheista ei kuitenkaan nouse esiin mitään yllättävää, vaan Clintonin kommentit ovat pääasiassa linjassa hänen julkisten mielipiteidensä kanssa.

Clintonin kampanjan tiedotuspäällikkö vertasi vuotoa kuitenkin Watergate-skandaaliin, joka johti presidentti Richard Nixonin eroon.

– Siitä ei pääse yli: Donald Trump juhlii Venäjän avulla ja vaikuttaa vaaleihimme Watergatea muistuttavalla rikoksella, joka on kuitenkin huomattavan paljon suurempi. Todistamme tässä jälleen yhtä yritystä varastaa salaisia kampanjaan liittyviä asiakirjoja, joiden avulla yritetään vaikuttaa vaaleihin, Glen Caplin totesi lauantaina.

Yhdysvaltain hallinnon mukaan Wikileaks toimii venäläisten toimijoiden kanssa yhteistyössä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)