Verkkouutiset

Sikiöitä vaurioittava virus pelottaa maailmalla – matkustusvaroitus USA:ssa

Uusi virus on saapunut Yhdysvaltain alueelle Brasiliasta. Viruksen epäillään aiheuttavan vauvoille normaalista poikkeavan pienen pään sekä alikehittyneet aivot.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Brasiliasta Yhdysvaltain alueelle saapuneen Zika-viruksen epäillään aiheuttavan vauvoille mikrofeliaa eli pienipäisyyttä. Virus saapui viime viikolla Puerto Ricoon (Yhdysvaltoihin kuuluva itsehallintoalue), ja se saattaa olla matkalla edelleen pohjoiseen.

Yhdysvaltain sairauksien valvonnasta ja ehkäisystä vastaava viranomainen CDC (Centers for Disease Control and Prevention) julkaisi tästä johtuen matkustusvaroituksen, jossa Puerto Ricoon matkustavia neuvotaan välttämään hyttysen puremia pukeutumalla pitkähihaisiin paitoihin ja housuihin.

– Zika on uusi juttu kaikille. Mielestäni CDC toimi oikein, sanoo Vice Newsin haastattelema Vanderbilt Universityssä työskentelevä tohtori William Schaffner.

Kuumetta, ihottumaa ja nivelkipuja aiheuttava Zika-virus leviää hyttysten välityksellä. Brasilian terveysministeriö ilmoitti marraskuun lopussa, että pienipäisinä syntyneiden lasten kasvaneen määrän ja Zika-viruksen aiheuttaman tartunnan välillä saattaa olla yhteys.

WTO:n mukaan joulukuun viidenteen päivään mennessä Brasiliassa oli syntynyt 1 761 pienipäisyydestä kärsivää lasta. Heistä 19 kuoli.

Brasilian viranomaiset kehottivat joulukuussa kansalaisiaan lykkäämään lasten hankkimista alueilla, joilla virusta oli tavattu eniten.

Toistaiseksi eri tutkimuksissa ei ole pystytty osoittamaan yhteyttä Zika-viruksen ja pienipäisinä syntyneiden lasten suuren määrän välillä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)