Verkkouutiset

Haluatko liittyä Venäjän armeijaan? Näin se onnistuu

Ulkomaalaiset voivat nykyisin liittyä Venäjän armeijan palvelukseen. Vaatimuksena on vain venäjän taito ja puhdas rikosrekisteri.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putin vahvisti tammikuun alussa uuden lain, jonka nojalla ulkomaalaiset voivat taistella Venäjän armeijan riveissä.

Jo viisi vuotta sitten tehdyn lakiesityksen mukaan ”ulkomaalaiset sotilaat voivat osallistua sotilasoperaatioihin poikkeuslain aikana sekä aseellisiin konflikteihin kansainvälisen lain, sopimusten ja Venäjän lain yleisesti hyväksyttyjen periaatteiden mukaisesti.”

Venäjän puolustusministeriön mukaan armeijan palkkalistoille pääsy vaatii ulkomaalaiselta nyt vain puhtaan rikosrekisterin ja hyvän venäjänkielen taidon.

Venäjän puolustusministeriön verkkosivuilla julkaistuissa ohjeissa palvelukseen hakeville sopimussotilaille mainitaan, että ne pätevät myös vieraan vallan kansalaisiin.

Moscow Timesille puhuneen Center for the Analysis of Strategies and Technologies -ajatushautomon johtajan Ruslan Pukhovin mukaan uudistus tehtiin Armenian ja Tadžikistanin tasavallan venäläistukikohdissa palvelevien paikallisten asukkaiden statuksen laillistamiseksi.

Pukhovin mukaan uudistus johtanee siihen, että armeijan rivit täyttyvät maahanmuuttajista. Yksityissektorin palkat ovat Venäjällä huomattavasti paremmat kuin armeijassa. Sopimussotilas tienaa Venäjällä noin 500 euroa kuukaudessa.

Kuin muukalaislegioonassa

Vaikka uusi laki onkin pääasiassa suunnattu Venäjän vaikutuspiirissä olevien maiden asukkaille, ei siihen ole kirjattu rajoituksia. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi Yhdysvaltojen tai vaikka Suomen kansalainen voi nyt halutessaan liittyä Venäjän armeijaan.

Laki erottaakin Venäjän armeijan useimpien maiden asevoimista. Tavallisesti ulkomaalaisilta värväytyjiltä edellytetään vähintään vakituista asuinpaikkaa isäntämaassa.

Venäjän armeija pyrkii houkuttelemaan ulkomaalaisia sotilaita hieman kuin Ranskan legendaarinen muukalaislegioona. Venäjän armeijan palvelukseen lähtevä ulkomaalainen saa viiden vuoden jälkeen palkkioksi oikeuden hakea Venäjän kansalaisuutta.

Venäjän armeijaan liittymistä haikailevien on kuitenkin syytä muistaa, että vieraan valtion armeijassa palveleminen voi johtaa ongelmiin kotimaassa – etenkin, jos Venäjä ajautuu konfliktiin kyseisen valtion kanssa.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa palveleminen Yhdysvaltoja tai sen liittolaisia vastaan taistelevassa armeijassa tulkitaan haluksi luopua Yhdysvaltojen kansalaisuudesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)