Verkkouutiset

Vladimir Putin määräsi yllättävät sotaharjoitukset – ”Pahimmillaan valmistautumista sotaoperaatioon”

Venäjän puolustusministeriön mukaan harjoituksiin osallistuu 45 000 sotilasta ja 1700 sotakonetta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putin on määrännyt maansa asevoimat pikaharjoituksiin testaamaan taisteluvalmiutta. Venäjän puolustusministeriön tiedotteen mukaan harjoitukset aloitettiin tiistaina, ja niiden on määrä päättyä torstaina.

Harjoituksiin osallistuu Venäjän varapuolustusministeri Alexander Fominin mukaan 45 000 sotilasta ja 1700 sotakonetta, mukaan luettuna 150 lentokonetta ja 200 ilmatorjuntajärjestelmää. Yksiköt on harjoitusten ensimmäisenä päivänä saatettu korkeimpaan taisteluvalmiuteen.

Harjoitusten päätarkoituksena on Fominin mukaan sotilaallisen valmiuden ja joukkojen koulutustason testaaminen.

Ilmavoimien pitkän kantaman ja sotilaallisen liikenteen osastot ovat tarkkailleet tutkayksikköjen valmiutta uusilla alueilla.

– Armeijan valvontaelinten valmiutta arvioidaan. Sotilasyksiköiden koulutustasoa arvioidaan taktisten harjoitusten avulla, Fomin sanoo.

Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun tutkija Tomas Ries sanoo Aftonbladetille, että Venäjän sotaharjoitus voi olla poliittinen signaali tai pahimmillaan valmistautumista sotilasoperaatioon. Hänen mukaansa yllättävät sotilasharjoitukset ovat linjassa Putinin sotilaalliseen kuvioon, jota hän on harjoittanut viimeisen 5–6 vuotta.

– Venäjän puolustuksen strategia on erittäin korkea valmius. Tavoitteena on, että kaiken pitäisi olla valmista 24 tunnin kuluessa. Siksi tällaisia yllättäviä sotaharjoituksia tehdään, Ries sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)