Verkkouutiset

Venäjä vahvistaa: Hävittäjä lähes törmäsi amerikkalaiskoneeseen Itämerellä

Venäjän asevoimat myöntää sen hävittäjän lentäneen läheltä amerikkalaiskonetta viime tiistaina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Verkkouutiset kertoi viikonloppuna amerikkalaisen RC-135 tiedustelukoneen ja venäläisen Suhoi Su-27 -hävittäjän olleen vähällä törmätä toisiinsa kansainvälisessä ilmatilassa Itämerellä tiistaina.

Pentagonin tiedottajan Eileen M. Lainezin mukaan koneet olivat käyneet vain noin kuuden metrin päässä toisistaan. Hän totesi venäläishävittäjän vaarantaneen amerikkalaiskoneen miehistön hengen vaarallisella tempauksellaan.

Latvian yleisradio kertoo venäläisten vahvistaneen nyt tapahtuneen.

Kenraalimajuri Igor Konashenkovin mukaan amerikkalaiskone oli “edennyt tasaisesti kohti Venäjän rajaa” tutkavalvonnassa eikä sen transponderi ollut päällä.

Myös venäläiskoneen kerrotaan lentäneen transponderi sammutettuna.

Vastaavat tapaukset ja vaaratilanteet ovat yleistyneet merkittävästi viimeisen vuoden aikana. Viimeksi 24. maaliskuuta kaksi Suhoi-hävittäjää ja kaksi strategista Tu-22 –pommittajaa lensi Itämeren yllä ilman transpondereita. Transponderi on lentokoneen tärkein viestilaite, jonka avulla lennonjohtajat tunnistavat koneita ja seuraavat niiden reittiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)