Verkkouutiset

Venäjän turvallisuuspalvelu otti kiinni brittidiplomaatteja, kuvasivat ilmatukikohtaa

Venäjä syyttää kahta brittidiplomaattia ilmatukikohdan valokuvaamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän turvallisuuspalvelun mukaan Britannian Moskovan sotilasattasea Carl Scott ja apulaissotilasattasea Ryan Coatalen-Hodgson otettiin kiinni Mozdokin ilmatukikohdan lähistöllä. Tukikohta sijaitsee Etelä-Venäjällä lähellä Tsetsenian rajaa. Alue on suljettu ulkomaalaisilta.

Venäläislähteisiin viittaavan brittiläisen The Timesin mukaan diplomaatit olivat ”yrittäneet hankkia laittomasti tietoja Venäjän ilmapuolustusjoukoista”.

Venäjän medialle puhuneen turvallisuuslähteen mukaan diplomaatit olivat salakuvanneet ilmatukikohtaa ja kieltäytyneet sitten luovuttamasta materiaalia Venäjän viranomaisille diplomaattiseen koskemattomuuteen vedoten.

Tapauksella on jo reposteltu Venäjän mediassa. Eräs Kremliä lähellä oleva media on julkaissut videomateriaalia miesten maastoauton pysäyttämisestä ja kertonut turvallisuusviranomaisten ”ottaneen kiinni brittivakoojia”.

Venäjän ilmavoimien Tu-22M3 -pommikoneet ovat suorittaneet Mozdokista käsin pommituslentoja Syyriaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)