Verkkouutiset

Väite Venäjältä: KGB-miehet jotka yrittivät rekrytoida David Cameronia olivatkin vain ”homoja iskutarkoituksessa”

Britanninan pääministeri David Cameronin mukaan KGB-agentit yrittävät värvätä hänet nuorena.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

David Cameron kertoi vuonna 2011, että Neuvostoliiton tiedustelupalvelu KGB:n agentit yrittivät värväystä vuonna 1985 Jaltassa tämän ollessa 19-vuotias.

Nyt tapausta tutkinut venäläinen tiedusteluhistorioitsija väittää, että miehet eivät olleet KGB-agentteja, vaan homoja, jotka yrittivät iskeä nykyisen pääministerin.

The Telegraph siteeraa venäläislehti Komsomolskaja Pravdaa, joka on haastatellut tapausta tutkinutta historioitsijaa Gennadi Sokolovia. Hänen mukaansa kaverinsa kanssa Trans-Siperian-junassa matkustanut Cameron on ollut houkutteleva kohde seuraa etsiville miehille.

Historioitsijan mukaan Cameronista tapauksesta ei ole löytynyt mainintoja KGB:n arkistoista. Sen sijaan miehet olivat Sokolovin mukaan todennäköisesti mustan pörssin kauppiaita, joilla oli ”homomotiivi”.

Cameron itse kertoi tapauksesta valtiovierailulla Venäjällä vuonna 2011. Nykyinen pääministeri oli matkalla Mustanmeren rannalla Jaltalla, kun kaksi täydellistä englantia puhuvaa venäläistä tarjosi tälle ruokaa ja kyseli näkemyksiä Englannista. Kotona englannissa hän tajusi epäillä tapausta rekrytointiyritykseksi, mutta totesi, ettei ”hän saanut paikkaa”.

Cameron kertoi tapauksesta valtiovierailulla Venäjällä neljä vuotta sitten, ja silloinen presidentti Dimitri Medvedev vitsaili tapauksesta kuultuaan, että Cameronista olisi tullut ”hyvä KGB-agentti”.

Venäjän ja Ison-Britannian välit ovat olleet erittäin kireät Ukrainan kriisin, Itä-Ukrainassa alasammutun matkustajakoneen tutkimuksen ja Britanniassa murhatun ex-KGB-agentti Aleksander Litvinenkon murhatutkimuksen takia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)