Verkkouutiset

Putinin uuden päällikön Vainon oudot kirjoitukset – ”resepti maailmanvalloitukseen”

Venäjän presidentti Vladimir Putin vaihtoi presidentinhallinnon päällikkönsä virolaissukuiseen Anton Vainoon viime viikolla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putin herätti kysymyksiä vaihtamalla korkeimman virkamiehensä virolaissyntyiseen ja melko tuntemattomaan Anton Vainoon, 44.

Toimittaja Masha Gessen kirjoittaa The New Yorkerissa, että Vaino ei ihmettelyistä huolimatta ole Putinilta kovin yllättävä valinta, sillä hän on kuulunut Putinin luottojoukkoihin jo vuosia.

Vaino on ennen nykyistä tehtäväänsä työskennellyt muun muassa tiedemaailmassa. Kenties näkyvin osa hänen aiempaa työtään ovatkin julkaistut artikkelit ja ainakin yksi julkaistu kirja. Gessen sanoo, että Vainon kirjoitukset ovat outoja ja ‒ koska ne ovat yhden Venäjän vaikutusvaltaisimman miehen kirjoittamia ‒ myös pelottavia.

Gessenin mukaan Vainon kirja The Image of Victory ei ole enempää eikä vähempää kuin ”resepti maailmanvalloitukseen”. Teoksen idea on ehdottoman voiton saavuttaminen sambon, neuvostoliittolaisen taistelulajin, taktiikoita hyödyntämällä jokaisella osa-alueella, erityisesti taloudessa. Messenin mukaan periaate, josta Vaino näyttää pitävän, on iskeä silloin, kun vastustaja sitä vähiten odottaa.

Vaino on kirjoittanut muun muassa ajasta ja avaruudesta artikkelissaan The Capitalization of the Future, jossa esitettyjä ajatuksia on pidetty hyvin vaikeatulkintaisina. Moskovan kauppakorkeakoulun filosofian professori Kirill Martynov sanoo The Moscow Timesille, että Vainon artikkelin ajatuksilla ei juuri ole tekemistä tieteen kanssa.

‒ Artikkelissa käytetään mystisiä termejä ja faktoja ei voida todentaa, Martynov sanoo. Artikkeli ei noudata tieteellisen artikkelin ominaispiirteitä, kuten koherenssia ja lähdeviittaustekniikkaa.

Anton Vaino on Viron entisen kommunistijohtaja Karl Vainon pojanpoika. Anton Vaino korvasi Putinin presidentinhallinnon päällikkönä toimineen, Suomessakin tutun Sergei Ivanovin. Tehtävä on yksi korkeimmista Venäjän hallinnon hierarkiassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)