Verkkouutiset

ISIS-uhka: USA kehottaa välttämään yleisiä paikkoja Ruotsissa

Yhdysvaltojen Ruotsin suurlähetystö varoittaa turisteja terroriuhkasta Ruotsissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltojen Ruotsin suurlähetystö on julkaissut Facebookissa viestin, jossa se varoittaa Yhdysvaltojen kansalaisia terroriuhkasta ja kehottaa Ruotsissa liikkuvia muun muassa välttämään väenpaljoutta ja olemaan varuillaan yleisillä paikoilla ja julkista liikennettä käyttäessä.

”Yhdysvaltojen Tukholman suurlähetystö vahvistaa, että Ruotsin poliisi tutkii aktiivisesti mahdollista terroriuhkaa”, viestissä todetaan.

Varoituksen ohjeissa viitataan Yhdysvaltojen ulkoministeriön maaliskuussa julkaisemaan Euroopan matkustusvaroitukseen.

Asiasta uutisoivan The Localin mukaan Ruotsin suojelupoliisi Säpo vahvisti aiemmin tällä viikolla, että se tutkii mahdollista ISIS-terroristien iskusuunnitelmaa.

Amerikkalainen NBC kertoi hiljattain nimettömiin irakilaisiin turvallisuuslähteisiin viitaten, että ISIS suunnittelee iskua Tukholmassa.

Tekijöinä olisivat irakilaisten mukaan seitsemän tai kahdeksan entistä al-Qaidan jäsentä. Heidän väitetään matkustaneen Ruotsiin Eurooppaan suuntautuneiden pakolaisvirtojen mukana.

Verkkouutiset kertoi keskiviikkona, että ISIS-terroristien mahdollinen kohde saattaisi olla esimerkiksi ruotsinlaiva.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)