Verkkouutiset

Pohjois-Korean 10 000 kilometrin kantomatkan ohjus uhka USA:lle

Pohjois-Korea on kehittämässä ohjusta, joka kantomatka yltäisi Yhdysvaltoihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain turvallisuusviranomaisten mukaan Pohjois-Korea kehittelee uusia mannertenvälisiä ohjuksia. Yhdysvaltain hallinnon tiedustelujohtajan James R. Clapperin mukaan kehitteillä on mannertenvälinen ohjus, jonka kantomatka on 10 000 kilometriä, eli se yltäisi helposti maan länsirannikolle.

Pohjois-Korea esitteli KN-08 -ohjuksen paraatissa vuonna 2012. Se on liikkuvalle alustalle sijoitettu strateginen ohjus. Aluksi sitä pidettiin lähinnä vitsinä ja tyhjänä kuorena, mutta nyt senaatille asiasta puhunut Clapper on tosissaan, kertoi Corriere della Sera tiistaina.

Ohjuksen arvioidaan kykenevän kuljettamaan ydinkärjen noin 6 000–9 000 kilometrin päähän. Ohjuksen uudistettu versio esiteltiin sotilasparaatissa vuonna 2015.

Nyt Yhdysvaltain armeija on sitä mieltä, että ohjus luo Pohjois-Korealle uskottavan ydinpelotteen. Paranneltu versio saattaa lentää jopa 10 000-12 000 kilometriä. Ohjus yltäisi näin syvälle Yhdysvaltain alueelle.

Pohjois-Korean strategisten aseohjelmien edistymisestä on saatu runsaasti viitteitä viime aikoina.

Maa laukaisi 7. helmikuuta ilmoituksensa mukaan satelliitin Maata kiertävälle radalle. Laukaisu oli kuitenkin todennäköisesti kulissi pitkän matkan ohjuskokeelle.

Lisäksi Pohjois-Korea teki 6. tammikuuta ydinkokeen. Kyseessä oli maan historian neljäs ydinkoe. Pohjois-Korea on myös testannut aktiivisesti sukellusveneestä laukaistavaa ballistista ohjusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)