Verkkouutiset

USA päivitti Euroopan joukkojen käskyt: Tärkeintä on Venäjän aggression torjuminen

Yhdysvaltojen Euroopan joukkojen päivitetyn strategian ykköshuoli on Venäjä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltojen Euroopan joukkojen sotilasjohto (EUCOM) on julkaissut hiljattain päivitetyn toimintastrategian.

”Sotilasjohtomme on tehnyt hyvää työtä tasapainotellessaan revisionistiseen Venäjään, toisilta alueilta tulevaan massamuuttoon ja Euroopan läpi kulkeviin ulkomaisiin terroristeihin keskittymisen välillä”, Yhdysvaltojen Euroopan joukkojen komentaja kenraali Philip Breedlove toteaa EUCOM:n tiedotteessa.

Vuotta 2015 luonnehditaan yhdeksi EUCOM:n kiireisimmistä sitten kylmän sodan päivien.

Uusitussa strategiassa eritellään kuusi prioriteettia. Niistä ensimmäinen on ”Venäjän aggression torjuminen”. Sitä seuraavat Naton liittouman toiminnan varmistaminen, Yhdysvaltojen strategisten kumppanuuksien säilyttäminen, kansainvälisten uhkien torjunta, joukkojen valmiuden turvaaminen sekä keskittyminen Yhdysvaltojen ”avainsuhteisiin”.

”Tämä juuri päivitetty aluestrategia puuttuu muutoksiin, joita Euroopassa tapahtuu tällä hetkellä sekä auttaa joukkojamme sopeutumaan sellaisiksi, että ne voivat vastata tuleviin haasteisiin ja varmistaa, että Eurooppa pysyy ehjänä, vapaana, rauhanomaisena ja vauraana”, Breedlove kommentoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)