Verkkouutiset

Kolmaskin yritys kaataa Obamacare epäonnistui USA:n senaatissa

Yhdysvaltain edellisen presidentin Barack Obaman terveydenhuoltouudistuksen kaataminen ei onnistunut vieläkään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Republikaanien viimeisin yritys kaataa Obamancareksi nimetty terveydenhuoltouudistus epäonnistui perjantaina Yhdysvaltain senaatissa, kun demokraattien lisäksi kolme republikaania äänesti muutosesitystä vastaan.

Senaatin republikaanien johtaja Mitch McConnell puolestaan totesi äänestyksen jälkeen Financial Timesin mukaan, että tämä oli selkeästi pettymyksen hetki.

Esityksen mukaan Obamacarea ei olisi kaadettu kokonaan, vaan ainoastaan sen kaikkein kiistellyimpiä kohtia olisi muutettu.

Muutosesityksen näkyvin vastustaja tällä kertaa oli republikaanien vaikutusvaltainen senaattori John McCain, joka tällä viikolla on palannut Washingtoniin aivokasvaindiagnoosin jälkeen.

Hänen nähtiin BBC:n mukaan keskustelevan varapresidentti Mike Pencen kanssa yli 20 minuuttia ennen äänestystä. Sen jälkeen McCain lähestyi ryhmää demokraatteja, jotka vaikuttivat ilahtuneilta hänet nähdessään,

Muutoesitys kaatui äänin 51–49. Presidentti Donald Trump totesi äänestyksen jälkeen Twitterissä, että kolme republikaania ja 48 demokraattia ovat pettäneet Amerikan kansan.

Aiemmin viikolla senaatin äänestyksessä kaatui esitys, jossa Obamacare olisi kaadettu ilman korvaavaa järjestelmää. Senaatti aloitti keskustelun Obamacaren kohtalosta tiistaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)