Verkkouutiset

Pakolaisia aiotaan sulkea leireille – pamput ja vesitykit valmiina

Unkarin hallitseva puolue Fidesz on tehnyt lakiesityksen, jonka myötä maahan tulevat pakolaiset voitaisiin sulkea internointileireille, kertoo itävaltalaislehti Der Standart.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lakipaketissa myös Unkarin ja Serbian rajalle rakennetun aidan vahingoittamisesta tai ylittämisestä voisi seurata vankeustuomioita.

Lakipaketti saatetaan hyväksyä jo tällä viikolla, sillä pääministeri Viktor Orbán johtamalla Fidesz-puolueella on parlamentissa yksinkertainen enemmistö, joten lakipaketti todennäköisesti hyväksytään. Lait astuisivat voimaan syyskuun puolessavälissä tai lopulla.

Kyse on hätätilalainsäädännöstä, joka voitaisiin ottaa käyttöön, jos rajan yli yrittäisi päivässä yli 500 pakolaista. Tällä hetkellä pakolaisia yrittää Serbian ja Unkarin rajan yli noin 2000–3000 päivässä.

Hätätilalainsäädäntö sallisi pakolaisten kiinniottamisen ja pidättämisen 60 metrin levyisellä kaistaleella rajalla, jota kutsuttaisiin ”kulkuvyöhykkeeksi”. Pakolaiset pidettäisiin ”kulkuvyöhykkeillä” niin kauan kuin turvapaikkahakemukset olisi käsitelty. Käytännössä kyse olisi internoinnista.

Itävaltalaislehti Der Standartin mukaan suunnitelmissa olisi ohjata pakolaiset aitaan tehtävillä aukoilla ”kulkuvyöhykkeille”, joihin pakolaiset voitaisiin sulkea. Pakolaisia, jotka yrittäisivät ylittää aidan, uhkaisi kolmen vuoden vankeusrangaistus. Jos aitaa vahingoitetaan, vankeusrangaistus olisi viisi vuotta.

Hallituslähteiden mukaan turvallisuusjoukot ovat valmiita siirtymään raja-alueelle käsittelemään pakolaisia pampuilla ja vesitykeillä.

175 pitkä piikkalanka-aita Unkarin ja Serbian rajalla saatiin lauantaina valmiiksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)