Verkkouutiset

Suomalaispäättäjien terveiset Afrikkaan: ”Me rakastamme veroja”

Ulkoministeri Erkki Tuomioja ja kehitysministeri Pekka Haavisto nostaisivat kehitysmaita jaloilleen viemällä maihin suomalaista vero-osaamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomi tukee kehitysyhteistyönä Tansaniassa, Mosambikissa ja Sambiassa uudistuksia. Niitä ovat mukana tekemässä suomalaiset verohallinnon asiantuntijat.

Ulkoministeriön jakamissa postikorteissa lukee ”We [sydän] taxes” eli me rakastamme veroja.

Postikortin toisella puolella on Erkki Tuomiojan ja Pekka Haaviston allekirjoittama viesti, jossa kerrotaan, että Suomi auttaa kehitysmaita kasvattamaan verotulojaan.

– Tuemme eri maihin sopivien toimintatapojen kehittämistä, annamme asiantuntija-apua ja lisäämme tietoa siitä, mitä hyötyä veroista on köyhimmillekin, postikortissa todetaan.

Ministerit kirjoittivat aiheesta näkökulma-kirjoituksen, joka julkaistiin Satakunnan Kansassa ja Lapin Kansassa.

Kirjoituksessa todetaan, että ”suomalainen hyvinvointi on rakennettu toimivalla verojärjestelmällä”. Ministereiden mukaan kehitysmaiden heikosti toimivissa verojärjestelmissä verotuloja ei kerry, koska ”esimerkiksi luonnonvaroista saatavat tulot virtaavat maasta ulos”. Ministereiden mielestä tämä johtaa siihen, että maat ovat riippuvaisia ulkopuolisesta avusta.

– Olemme entistäkin vakuuttuneempia siitä, että verotuksen kehittäminen on kestävin tapa nostaa köyhät maat omille jaloilleen, ministereiden allekirjoittamassa postikortissa todetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)