Verkkouutiset

Miehitys tyhjensi Venäjän varastot – ilmavoimat ja laivasto lamaantuneet

Venäläinen sotilaskalusto on perinteisesti luottanut ukrainalaisiin toimittajiin. Krimin miehityksen ja Itä-Ukrainan kriisin myötä osia ei kuitenkaan enää saa, mikä on lamaannuttanut kalustotuotannon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusalan yritykset Venäjällä ovat uusien ongelmien edessä, kertoo BBC. Neuvostoliiton ajoilta perinteenä ollut puolustusmateriaalituotantoyhteistyö tiiviine siteineen Ukrainan kanssa on katkennut. Syynä ovat luonnollisesti Venäjän omat toimet Krimillä ja Itä-Ukrainassa, jonka seurauksena Ukrainan presidentti Petro Poroshenko lopetti kaiken sotilasyhteistyön maan kanssa.

Toimitusongelmat uhkaavat nyt peräti 186 erilaista Venäjän armeijan käyttämää sotilaskalustoa. Ongelmissa ovat niin maan käyttämät Antonov-kuljetuslentokoneet, taisteluhelikopterit, kuin laivastokin. Silmissä vanhenevaa lentokuljetuskalustoa ei saada uusittua, helikopterit eivät saa uusia moottoreita ja kolme Amiraali Gorshkov -luokan fregattia odottaa edelleen turbiineita.

Nopeita ratkaisuja ei ongelmiin ole näköpiirissä, sillä sotilasmateriaalitoimituksia ei ole luvassa myöskään Venäjän pakotelistalle asettaneilta Yhdysvalloilta tai Euroopan unionilta. Maa jäi samoista syistä myös ilman ranskalaisvalmisteisia Mistral-tukialuksia.

Venäjän varapääministerin mukaan materiaalitoimitusongelmien korjaaminen saattaa venyä jopa vuoteen 2018 saakka.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)