Verkkouutiset

Ukrainan armeija valmis valtaamaan Donetskin?

Ukrainan armeija kertoo olevansa valmis valtaamaan Donetskin kaupungin takaisin separatisteilta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan armeijan joukot ovat kiristämässä otettaan separatistien hallussa olevan Donetskin kaupungin ympärillä, kertoo Washington Post. Tähän mennessä armeija on häätänyt separatistijoukot jo kymmenestä kaupungin ympärillä olevasta kylästä ja kaupungista.

Mikäli maan armeija onnistuu tekemään saman myös 300 000 asukkaan Horlivkassa, ovat joukot enää muutaman kilometrin päässä Donetskista. Kaupunkiin johtavia teitä on suljettu, jotta tarviketoimitukset saataisiin estettyä. Ukrainan turvallisuus- ja puolustusneuvoston tiedottajan mukaan seuraavana vuorossa on Donetsk.

Venäjän puolella rajaa uskotaan kuitenkin olevan jo 15 000 sotilasta ja saavan vahvistuksia koko ajan. Yhdysvaltojen ja Ukrainan mukaan Venäjä on lisännyt tukeaan separatisteille malesialaisen matkustajalentokoneen pudottamisen jälkeen. Ukrainan presidentti Petro Poroshenkon mukaan maa taisteleekin sisällissodan sijaan ”ulkomaalaisia palkkasotureita” vastaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)