Verkkouutiset

”Pistimin aseistautuneet miehet esittelevät sotavankeja kadulla – tämä ei ole uutiskuvaa toisesta maailmansodasta”

Human Rights Watch-ihmisoikeusjärjestön vanhemman tutkijan Ole Solvangin mielestä Ukrainan separatistien järjestämä paraati rikkoi Geneven sopimusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Itä-Ukrainan separatistit järjestivät sunnuntaina paraatin, jossa esiteltiin vangittuja Ukrainan armeijan sotilaita. Separatistitaistelijat kävelyttivät vankejaan Donetskin kaduilla ihmisten huutaessa loukkauksia.

”Pistimin aseistautuneet miehet esittelevät useita kymmeniä vangittuja sotilaita, joiden kädet on sidottu. Ihmiset haukkuvat heitä fasisteiksi. Paraatin perässä tulee kolme lakaisuautoa, jotka ”puhdistavat” kadun, jolla vangit juuri kävelivät”, Ole Solvang kirjoitti sunnuntaina Human Rights Watchin kotisivuilla.

”Ikävä kyllä tämä ei ole vanhaa uutisfilmiä toisesta maailmansodasta. Tämä tapahtui tänään Venäjä-mielisten separatistien hallitsemassa Donetskin kaupungissa Itä-Ukrainassa.”

Solvangin mukaan separatistien järjestämän paraatin innoittajana oli Neuvostoliiton Moskovassa vuonna 1944 järjestämä paraati, jossa 60 000 saksalaista sotavankia kävelytettiin kaupungin kaduilla.

Solvang muistuttaa, että sotavankien kohtelua koskevan Geneven sopimuksen kolmas artikla pätee kansallisiin konflikteihin ja kieltää henkilökohtaisen arvon loukkaukset kuten nöyryyttävän ja alentavan kohtelun.

Hänen mielestään paraati rikkoo sopimusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)