Verkkouutiset

Ukraina paljasti Venäjän joukkojen sijainnin, rakenteen ja komentajat

Venäjän sotilaallinen läsnäolo Ukrainassa on muuttunut radikaalisti kesän aikana, Ukrainan turvallisuusneuvosto kertoo.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan turvallisuusneuvosto on julkaissut uusia tietoja Venäjän armeijan toiminnasta Itä-Ukrainan konfliktialueella.

”Venäjän sotilastoimien luonne itäisessä Ukrainassa on muuttunut radikaalisti kesän 2015 aikana. Ukrainan armeija ei enää taistele sekalaisten venäläisten ja terroristien ryhmien kanssa, kuten miehityksen alkuvaiheessa, vaan nyt sitä vastassa on Venäjän vakituisen armeijan järjestäytyneitä yksiköitä”, Ukrainan turvallisuusneuvoston johtaja Oleksander Turtsinov kirjoittaa turvallisuusneuvoston sivuilla.

Turvallisuusneuvoston mukaan Venäjän Itä-Ukrainan joukot koostuvat kahdesta joukko-osastosta, joita tukevat Venäjän Rostovista operoivat huoltojoukot.

Ukrainalaisten mukaan joukkojen komentajat ovat Venäjän armeijan upseereita. Miehistön taas kerrotaan koostuvan 40 prosenttisesti Donetskin ja Luhanskin separatistialueiden asukkaista. Loput ovat venäläisiä sopimus- ja palkkasotilaita.

Turtsinov kertoo tiedotteessaan, että Venäjän joukkojen vahvuus separatistialueilla on noin 35 000 miestä. Lisäksi separatistien reserveissä on yhteensä 9 000 Venäjän vakituisen armeijan sotilasta.

”Maamme itärajalla on lisäksi 53 Venäjän Federaation asevoimien osastoa. Yhteensä 50 500 miestä”, Turtsinov kirjoittaa.

Ukrainan turvallisuusneuvosto paljastaa kotisivuillaan myös Venäjän joukkojen Ukrainassa toimivat komentajat.

Ukrainalaisten mukaan Venäjän joukkojen ylimpänä komentajana toimii kenraali Andrei Serdjukov. Ensimmäistä joukko-osastoa johtaa taas kenraalimajuri Aleksei Zavizjon ja toista kenraalimajuri Jevgeni Nikiforov, jonka kerrotaan tulleen virkaan vasta hiljattain. Osastoa johti ukrainalaisten mukaan aiemmin kenraaliluutnantti Sergei Judin.

Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon kanslia on julkaissut twitterissä kuvia venäläiskenraaleista ja yksityiskohtaisen kaavion Ukrainan venäläisjoukkojen komentorakenteesta sekä karttoja joukkojen sijainnista (alla).

”Haluan teroittaa jälleen, että meitä vastassa on täysivahvuisia Venäjän Federaation vakituisen armeijan yksiköitä”, Turtsinov kirjoittaa.

Ukrainan turvallisuusneuvoston mukaan Venäjän armeija on keskittänyt Itä-Ukrainaan viime aikoina suuret määrät polttoainetta ja ammuksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)