Verkkouutiset

Ukraina: ”Eksyneet” venäläissotilaat suorittivat todellisuudessa erikoistehtävää

Ukrainan turvallisuusneuvoston mukaan maanantaina vangitut venäläiset laskuvarjosotilaat eivät tulleet maahan vahingossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”En tiedä mitä muista joukoista tai etenkään joukkoja Itä-Ukrainaan lähettävistä kenraaleista pitäisi ajatella, jos kerran Venäjän asevoimien eliittijoukotkaan eivät hallitse maamerkkejä tai osaa suunnistaa maastossa”, turvallisuusneuvoston tiedottaja Andrei Lysenko totesi tiedotustilaisuudessa tiistaina Ukrinformin mukaan.

Ukrainan armeija vangitsi maanantaina kymmenen venäläistä laskuvarjojääkäriä noin 50 kilometrin päässä Donetskin kaupungista. Vangeista on levitetty netissä runsaasti kuvia ja videomateriaalia.

Venäläisten viranomaislähteiden mukaan sotilaat eksyivät vahingossa Ukrainan puolelle suorittaessaan partiointitehtävää.

Lysenko sanoi, ettei Ukraina hyväksy Venäjän selityksiä.

Hänen mukaansa sotilaiden tunkeutuminen Ukrainan alueelle ei ollut virhe, vaan oli selvää, että miehet olivat suorittamassa erikoistehtävää. Sotilaat olivat noin 20 kilometrin päässä Venäjän rajasta.

Ukrainan vangitsemat venäläissotilaat ovat ilmeisesti 98. maahanlaskudivisioonan 331. laskuvarjojääkärirykmentistä. 98. maahanlaskudivisioona osallistui taisteluihin vuoden 2008 Georgian sodassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)