Verkkouutiset

Julia Tymoshenko on vapaa – tältä hän nyt näyttää

Venäläinen Life News -tv-kanava julkisti ensimmäiset kuvat vapautetusta Julia Tymoshenkosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Harkovasta vankilasta vapautettu entinen Ukrainan pääministeri Julia Tymoshenko lensi heti Kiovaan. Siellä arviolta 50 000 ihmistä odotti häntä Euromaidan-aukiolle lauantai-iltana verilöylyn muistotilaisuudessa.

– Maamme voi tänään nähdä auringon ja taivaan, sillä diktatuuri on kaatunut, pyörätuolissa ollut Julia Tymoshenko sanoi poistuessaan vankilasta.

– Diktatuurin kaatuminen ei ollut poliitikkojen eikä diplomaattien ansiota, vaan niiden, jotka lähtivät kaduille suojelemaan perheitään ja maataan. Meidän on tehtävä kaikkemme, etteivät mielenosoittajat kuolleet turhaan.

Euroopan keskustaoikeistolaisten puolueiden EPP:n puheenjohtaja Joseph Daul iloitsi Tymoshenkon vapauttamisesta.

”EPP on ylpeä oltuaan Julia Tymoshenkon tukena hänen pitkän tuomionsa ajan, myös silloin kun muut eivät olleet. Hän on ollut jatkuvasti ajatuksissamme, ja hänen poissaolonsa EPP:n huippukokouksista ja kongresseista jätti silmiinpistävän tyhjyyden”, Joseph Daul totesi tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)