Verkkouutiset

Tuleva kreikkalaisministeri: Eurooppaa johtavat Saksan uusnatsit

Kreikan tulevat hallituspuolueet koettelevat velkojiensa kärsivällisyyttä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kreikan mahdollinen tuleva ministeri, Itsenäiset kreikkalaiset -puolueen puheenjohtaja Panos Kammenos on arvostellut kovin sanoin EU:n myöntämiä lainoja ja niihin liittyviä vaatimuksia Kreikalle. Kammenoksen mukaan ”Eurooppaa johtavat saksalaiset uusinatsit”. Asiasta kertoo kreikkalaislehti Ekathimerini.

Kreikan vaalivoittaja Syriza on muodostamassa hallituksen yhdessä Itsenäiset kreikkalaiset -puolueen kanssa. Syrizan puheenjohtaja Alexis Tsipras ja Kammenos tapasivat tänään maanantaina, ja Tsipras tapaa presidentti Karolos Papouliaksen myöhemmin iltapäivällä.

Saksassa pahimpia loukkauksia on nimittää saksalaista natsiksi. Kreikka on saanut hätälainoja 240 miljardia euroa, joista Saksa on suurimpia rahoittajia.

Syriza-puolue on liikkunut vaarallisilla vesillä jo aiemmin. Se vaatii, että Saksa maksaa sille takaisin toisen maailmansodan aikaisia lainoja, jotka Syrizan mielestä olivat laittomia.

– Julistamme jälleen kerran, että natsimiehittäjien ottama pakkolaina Kreikan Pankista on edelleen avoin kysymys, Syriza toteaa viime syyskuussa julkaistussa ohjelmassaan.

Syriza vaati syksyllä, että ”valtaosa” Kreikalle myönnetyistä lainoista annetaan anteeksi. Vaatimus esitetään edelleen puolueen kotisivuilla. Vaalien jälkeisissä puheenvuoroissaan Tsipras on kuitenkin sanonut neuvottelevansa lainaehdoista, eikä hän enää ole esittänyt ehdotonta vaatimusta lainojen anteeksiantamisesta.

Syirza kuitenkin muistuttaa, että Saksan veloista leikattiin suuri osa vuonna 1953.

– Se voi tapahtua myös Etelä-Euroopassa ja Kreikassa, puolue toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)