Verkkouutiset

Putinin suojattidiktaattori saa Venäjän ykköskanavalle oman Diili-ohjelman

Tshetshenian johtaja etsii uutta avustajaa tosi-tv -sarjassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän valtiollisella Rossija 1 -kanavalla alkaa uusi ohjelma, jonka tähti on Tshetshenian diktaattori Ramzan Kadyrov.

Uutuusohjelma mukailee Suomessa Diili-nimellä tunnettua amerikkalaista The Apprentice -ohjelmakonseptia. Tosi-tv -ohjelmassa kilpaillaan työpaikasta tunnetun bisnesmiehen palveluksessa.

Alkuperäisversiossa kisaa veti miljardööri ja Yhdysvaltojen republikaanien tuleva presidenttiehdokas Donald Trump. Venäläisversiossa etsitään asiasta uutisoivan Meduzan mukaan ilmeisesti avustajaa Kadyroville.

Rossija 1:n tiedotteen mukaan ohjelmaan voi osallistua kuka tahansa sukupuoleen, ikään ja yhteiskunnalliseen asemaan katsomatta. Voittajalle on luvassa pysyvä työpaikka Kadyrovin hallinnossa ja Tshetshenian ”Strategisen kehityksen viraston” johtajan pesti.

Ohjelman kuvauksen perusteella on epäselvää, kuinka osallistujien viranomaistaitoja testataan.

”Osallistujat pääsevät kokeilemaan rajojaan ja näyttämään kykyjään Tshetshenian kauneimmissa paikoissa. He kiipeävät vuorille, laskeutuvat järviin, samoilevat metsissä ja nauttivat täysin rinnoin tshetshenialaisesta vieraanvaraisuudesta ja perinteistä”, Rossija 1:n tiedotteessa todetaan.

Ramzan Kadyrov hallitsee Venäjään kuuluvaa Tshetshenian tasavaltaa rautaisella otteella. Vladimir Putin nimitti Kadyrovin alueen johtoon vuonna 2007. Kadyrov oli tuolloin vasta 30-vuotias. Kadyrovin henkilökohtaisia sotajoukkoja on syytetty viime vuosina lukuisista ihmisoikeusrikkomuksista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)