Verkkouutiset

Video myrskystä: Näin Donald Trump todella haukkui vieressä olleet Nato-maiden johtajat

USA:n presidentti toisti vanhan vaatimuksensa siitä, että kaikkien Nato-maiden tulee maksaa niiden sopima osuus budjetista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maailman monien tiedotusvälineiden mukaan USA:n presidentti Donald Trump aiheutti Nato-käynnin puheellaan myrskyn haukuttuaan Euroopan maita. Trumpin on arvosteltu käyttäytyneen skandaalimaisesti, tehneen väärässä tilanteessa ”poliittisen hyökkäyksen” ja muiden johtajien yllättyneitä reaktioita on kuvailtu.

Mitä presidentti sitten sanoi? Se näkyy alla olevalla videolla.

Donald Trumpin puhuessa muiden maiden johtajat seisoivat lähellä joutuen kuulemaan hänen arvostelunsa.

Trump sanoi, että USA on käyttänyt viimeisen kahdeksan vuoden ajan enemmän rahaa puolustukseen kuin kaikki muut Nato-jäsenet yhteensä. Hän puhui länteen tulvivista ihmisistä, joista ei tiedetä, ketä he ovat, sekä muun muassa Venäjän uhasta.

– Nämä vakavat turvallisuushuolet ovat sama syy jonka vuoksi olen ollut hyvin, hyvin suora pääsihteeri (Jens) Stoltenbergin kanssa ja liittouman jäsenten kanssa sanoessani, että Nato-jäsenten on vihdoin suoritettava reilu osuutensa ja täytettävä taloudelliset velvoitteensa. Mutta 28 jäsenmaasta 23 ei edelleenkään maksa sitä mikä heidän pitäisi maksaa ja mikä heidän odotetaan maksavan puolustuksestaan. Tämä ei ole reilua Yhdysvaltain ihmisille ja veronmaksajille, Donald Trump sanoi.

– Meidän tulisi tunnustaa, että näiden kroonisten maksamatta jättämisten ja kasvavien uhkien myötä kaksikin prosenttia bruttokansantuotteesta on riittämätöntä täyttämään aukot valmiuden nykyaikaistamisessa ja voimien koossa. Meidän pitää saada kiinni monta menetettyä vuotta. Kaksi prosenttia on pelkkä minimi tämän päivän hyvin todellisten ja hyvin ilkeiden uhkien kohtaamiseksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)