Donald Trump ykköskilpailijastaan: Epävakaa yksilö, poissa tolaltaan, suurin tapaamani valehtelija

Yhdysvaltain presidentinvaalin republikaanien ehdokaskisan kärkimiehet pieksävät toisiaan verbaalisesti.

  • LKS 20160129 NORTH CHARLESTON, SC - JANUARY 14: Republican presidential candidates (L-R) Donald Trump and Sen. Ted Cruz (R-TX) participate in the Fox Business Network Republican presidential debate at the North Charleston Coliseum and Performing Arts Center on January 14, 2016 in North Charleston, South Carolina. The sixth Republican debate is held in two parts, one main debate for the top seven candidates, and another for three other candidates lower in the current polls. LEHTIKUVA / Scott Olson / Getty Images / AFP

    Donald Trump (vas.) ja Ted Cruz.

    ()

Gallupeja Etelä-Carolinan lauantaisen esivaalien alla johtava Donald Trump julkisti maanantai-iltana Suomen aikaa sisällöltään harvinaisen tiedotteen. Siinä hän jatkoi tv-väittelyssä sanomiaan asioita gallupeissa toisena olevasta Ted Cruzista.

– Ted Cruz on täysin epävakaa yksilö. Hän on suurin yksittäinen valehtelija jonka olen koskaan tavannut, politiikassa ja muualla, ja olen nähnyt heistä parhaita. Hänen lausuntonsa ovat täydellisen epätosia ja täysin törkeitä. On vaikea uskoa että henkilö joka väittää olevansa kristitty voi olla niin epärehellinen ja valehdella niin paljon, Donald Trump totesi lehdistötiedotteessaan.

Cruz valehtelee Trumpin mukaan itseään koskevissa väitteissä liberaalin korkeimman oikeuden tuomarin nimittämisestä, abortin puolustamisesta, ObamaCare-terveydenhoitouudistuksen puolustamisesta ja aseidenkanto-oikeuden vastustamisesta.

Haastatteluissa Trump sanoi Cruzin olevan poissa tolaltaan ja 'nuts'. Tiedotteessa Trump uhkaa myös viedä Cruzin oikeuteen tämän kanadalaisen syntymäpaikan vuoksi, jonka perusteella Cruz ei olisi kelvollinen presidentiksi.

Ted Cruz sanoi sunnuntaina tv-haastatteluissa, että Trump ei ole konservatiivi, ei käyttäisi poliittista pääomaa konservatiivisen tuomarin nimittämiseksi ja luopuisi presidenttinä kansalaisten aseenkanto-oikeudesta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.