Verkkouutiset

Joka kolmas tämän EU-maan asukkaista uskoo dinosaurusten ja ihmisten yhteiseloon

Tuoreen kyselyn perusteella espanjalaisten tiedetietämyksessä on petrattavaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Espanjan tiede- ja teknologiasäätiön (Fecyt) tekemän kyselytutkimuksen perusteella espanjalaisten yleistietämys tieteestä on entistä parempaa. Hurraamista siinä ei silti ole.

30 prosenttia kyselyyn vastanneista on esimerkiksi sitä mieltä, että ihmiset elivät samaan aikaan dinosaurusten kanssa. 25 prosenttia taas uskoo auringon kiertävän maata.

Tuloksista kertova espanjalainen El Pais huomauttaa, että ”karmaisevat luvut” ovat silti parannus aiempaan. Vuonna 2006 peräti puolet vastaajista uskoi dinosaurusten ja ihmisten yhteiseloon ja 40 prosenttia aurinkoon maan kiertolaisena.

Muita mielenkiintoisia tuloksia saatiin muun muassa ihmisten alkuperää ja radioaktiivisuutta koskevien kysymysten kohdalla. Tutkimuksen perusteella 11,5 prosenttia espanjalaisista on sitä mieltä, etteivät ihmiset polveudu eläimistä. 27 prosenttia taas uskoo, että kaikki maapallolla havaittavasta radioaktiivisesta säteilystä on ihmisen aikaansaamaa.

Lehdessä pohditaankin selittääkö säteilyvastaus kenties espanjalaisten ydinvoimavastaisuutta. Kyselyyn vastanneista peräti 54 prosenttia vastustaa ydinvoimaa.

El Paisin mukaan espanjalaisten antamien oikeiden vastausten määrä on noussut tasaisesti viime vuosina. Yhdeksän vuotta sitten 58 prosenttia annetuista vastauksista oli oikeita. Nyt luku oli 70 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)