Verkkouutiset

Käsiaseiden julkinen kantaminen laillistuu ‒ Texasissa ”lasketaan tunteja”

Lakimuutoksen jälkeen vain viidessä Yhdysvaltain osavaltiossa käsiaseen julkinen kantaminen on yhä laitonta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Texasin osavaltiossa Yhdysvalloissa lasketaan tunteja vuoden vaihtumiseen erityisestä syystä. Vuoden vaihtuessa tulee voimaan laki, joka sallii henkilöille, joilla on aseenkantolupa, luvan kantaa julkisesti osavaltion alueella käsiaseitaan, kertoo Fox News.

Open Carry Texas -niminen järjestö, joka on kannattanut lakimuutosta, on julkaissut sekuntilaskennan vuoden vaihtumiseen web-sivuillaan.

Texasissa kiväärin ja haulikon julkinen kantaminen on laillista, mutta käsiaseita ei ole saanut julkisesti olla esillä Yhdysvaltojen sisällissodan jälkeen. Texasista tulee Yhdysvaltojen 45. osavaltio, joka laillistaa käsiaseiden julkisen kantamisen. 1.1.2016 alkaen se on laitonta enää Californiassa, Floridassa, Illinoisissa, New Yorkissa ja Etelä-Carolinassa.

Texasissa on noin 826 000 henkilöä, joilla on aseenkantolupa. Luku on Yhdysvaltojen osavaltioiden suurin. Yhdysvalloissa aseenkantoluvan saadakseen henkilön tulee olla 21 vuotta täyttänyt. Rikosrekisterin tulee olla puhdas ja psykologisten testien hyväksytyt, minkä lisäksi luvanhakijan tulee käydä harjoituskurssi ja ampumakoe.

Uuden lain myötä käsiaseen kanssa voi mennä kauppoihin ja muihin yrityksiin yrityksen omistajan luvalla. Aseenkantolupa on pystyttävä esittämään poliisille. Demokraattipuolueen poliitikot ovat olleet huolissaan, tuoko laki mukanaan rasistista erottelua ja pyydetäänkö afrikan- ja latinalaisamerikkalaisia näyttämään lupansa useammin kuin muiden.

Aseteollisuus on Texasissa merkittävä elinkeino.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)