Verkkouutiset

Tutkimus: nalkuttaminen voi viedä miehen ennenaikaiseen hautaan

Tuoreen tutkimuksen mukaan nalkuttamisesta on merkittävää haittaa miesten terveydelle. Naisilla vastaavaa vaikutusta ei ole.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kööpenhaminan yliopiston tutkimuksen mukaan nalkuttamisesta on todellista haittaa miesten terveydelle, kertoo The Telegraph.

Miehet jotka altistuvat nalkutukselle parisuhteessa jatkuvasti, kuolevat 2,5 kertaa todennäköisemmin seuraavan kymmenen vuoden aikana, kuin stressittömämmässä suhteessa olevat. Naisilla altistuminen ei tutkimuksen perusteella aiheuta vastaavaa vaikutusta.

Tutkijoiden mukaan nalkuttaminen aiheuttaa noin 315 kuolemaa 100 000 ihmistä kohden vuodessa. Nalkuttaminen aiheuttaa stressiä, mikä nostaa miehillä stressihormonina tunnetun kortisolin tuotantoa ja heikentää immuunijärjestelmää. Tämä taas vaikuttaa terveyteen haitallisesti. Työttömyys pahentaa tutkijoiden arvion mukaan tilannetta entisestään merkittävästi.

Tutkimuksessa käytiin läpi 10 000 miestä ja naista 36 ja 52 ikävuoden väliltä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)