Poliitikko paljasti tatuointinsa uimahallissa – joutuu vankilaan

Saksan nationalistipuolueen NPD:n poliitikko joutuu vankilaan paljastettuaan tatuointinsa uimahallissa, kertoo RBB.

  • Buchenwaldin keskitysleirin portti.

    ()

NDP-poliitikko Marcel Zech tuomittiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen. Syynä tähän on, että hän paljasti uimahallissa tatuoinnin, jonka tuomioistuin tulkitsi vähättelevän kansallissosialistien suorittamaa juutalaisten massamurhaa.

Zechillä on alaselässä tatuointi, jossa lukee "Jedem das seine" eli "jokaiselle ansionsa mukaan". Lisäksi tatuointiin on piirretty keskitysleirin vahtitorni ja muuria.

Sanonta "Jedem das seine" luki natsi-Saksan aikaan Buchenwaldin keskitysleirin portissa.

Tuomio tuli siitä, kun Zech näytti tatuointinsa marraskuussa 2015 uimahallissa. Tuomioistuimen mukaan tatuoinnissa oleva kuva ja teksti olivat selvä mielipiteenilmaisu aivan samoin kuin suullisesti esitetty väite. Näin ollen täyttyivät kriteerit rikosnimikkeelle kiihotus kansanryhmää vastaan.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.