Verkkouutiset

Lähes kaikki Tanskan tutkimat alaikäiset turvapaikanhakijat paljastuivat aikuisiksi

Kolme neljästä Tanskassa tutkitusta alaikäisenä maahan tulleesta turvapaikanhakijasta on paljastunut aikuiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tanskassa on tutkittu tänä vuonna kaikkiaan 800 turvapaikanhakijaa, jotka ovat ilmoittaneet maahan tullessaan olevansa alle 18-vuotiaita. Asiasta uutisoivan Jyllands Postenin mukaan heistä peräti 74 prosenttia eli kolme neljästä on määritetty tutkimuksissa aikuisiksi.

Tutkimukset on tehty Kööpenhaminan oikeuslääketieteellisessä instituutissa. Todellisen iän määrittämiseen käytetään muun muassa sormien luiden ja hampaiden röntgenkuvia.

Turvapaikkaprosessi on alaikäiselle helpompi kuin aikuiselle. Ikätutkimuksia on tehty Tanskassa tänä vuonna yli kaksinkertainen määrä viime vuoteen nähden. Tanskan viranomaiset odottavat määrän nousevan vielä tuhanteen vuoden loppuun mennessä.

Muun muassa maahanmuuttokriittisessä Tanskan Kansanpuolueessa katsotaan, että kyse on tarkoituksellisesta huijaamisesta.

Tanskan pakolaisneuvoston turvapaikkapäällikkö Eva Singer ei kuitenkaan allekirjoita väitteitä. Hänen mukaansa monissa tapauksissa on kyse nuorista, jotka eivät tiedä oikeaa ikäänsä, koska siitä ei ole pidetty lukua heidän kotimaassaan. Ikätutkimuksiin liittyy hänen mukaansa myös epävarmuustekijöitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)