Verkkouutiset

Tanskan hallitus vaikeuttaa ”huonosti integroituvien” perheenyhdistämistä

Tanskan hallitus haluaa vaikeuttaa perheenyhdistämistä ja oleskeluluvan saantia ulkomaalaisille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tanskan hallitus hyväksyi alkuviikosta uudet entistä tiukemmat säännöt kansalaisuuden saamiselle. Nyt Venstre-puolueen johtama hallitus on julkaissut uuden lakiehdotuspaketin, joka sisältää huomattavia tiukennuksia maahanmuuttoon liittyviin lakeihin.

The Local listaa tässä paketista löytyviä maahanmuuttolakien muutoksia.

Hallitus ehdottaa muun muassa uusia sääntöjä perheenyhdistämiseen. Hallitus haluaisi tehdä perheenyhdistämisestä vaikeampaa niille ”ulkomaalaisille, joilla on muita huonommat lähtökohdat tanskalaiseen yhteiskuntaan integroitumiseen” ja helpompaa niille, ”joita pidetään sopivina integroitumaan”.

Hallitus ehdottaa myös pysyvän oleskeluluvan saannin vaikeuttamista. Lakiehdotuksen mukaan oleskelulupaa hakevan ulkomaalaisen tulisi täyttää tietyt laissa määritellyt ehdot sekä ”joitakin ylimääräisiä integroitumiseen liittyviä kriteereitä”. Samaan ehdotukseen sisältyy myös nykyisellään ”erityisen helpoksi” kuvatun pakolaisten oleskelulupaprosessin poistaminen.

Lakiehdotusten joukossa on myös nykyistä vaativampien kansalaisuuskriteerien asettaminen Tanskassa syntyneille ulkomaalaisten vanhempien lapsille sekä hiljattain voimaan saatetun pakolaisten sosiaalitukien merkittävän alennuksen ulottaminen laajemmin muihinkin maahanmuuttajiin.

Tanskan hallitus esittää lisäksi, että pakolaisen mahdollinen hyöty yhteiskunnalle otettaisiin osaksi valintakriteerejä, kun Tanska valitsee 500 YK:n kiintiöpakolaistaan.

Hallitus haluaisi myös muuttaa Tanskan rikoslakia niin, että nykyiset maanpetosta koskevat säädökset soveltuisivat sekä tanskalaisiin, että maassa asuviin ulkomaalaisiin, jotka osallistuvat aseelliseen konfliktiin ulkomailla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)