Verkkouutiset

Ukrainan sisäministeri: Tähän pysähtyisi Venäjän avoin hyökkäys

Venäläinen yhteiskunta ei kestäisi avoimesta hyökkäyksestä seuraavia uhrimääriä, Ukrainan sisäministeri Arsen Avakov arvioi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Arsen Avakovin mukaan Venäjän armeijalla on noin 7 000 sotilasta Donetskin ja Luhanskin separatistialueilla. Hän pitää todennäköisenä, että joukot aloittavat suuren hyökkäysoperaation.

”Tällä hetkellä on selvää, että emme ole valmiita täysimittaiseen sotaan meidän joukkojamme sata kertaa suuremman venäläisarmeijan kanssa. Kukaan ei kuitenkaan luovuta tuumaakaan alueestamme ilman taistelua”, Avakov totesi Radio Free Europen haastattelussa Euromaidanpressin käännöksen mukaan.

Avakovin mukaan venäläinen yhteiskunta ei kestäisi hyökkäyksestä seuraavan uhrimäärän aiheuttamaa shokkia.

”Jos venäläiset hyökkäävät, ovat tappiot niin suuria, että sairas venäläinen yhteiskunta, joka ei ole vielä täysin menettänyt tajuntaansa, nousee diktaattori (Vladimir) Putinia vastaan”, Avakov sanoi.

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko totesi maanantaina saksalaisen Bildin haastattelussa maansa olevan valmis ”totaaliseen sotaan” Venäjän kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)