Verkkouutiset

”Syyria-sopimus ei ole edes käytetyn paperin arvoinen”

Syyriasta tehdyn suunnitelman toteutumisesta käytännössä ei vielä toistaiseksi ole mitään takeita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvallat, Venäjä ja muut tärkeät valtiot pääsivät Münchenissä aikaisin perjantaina sopuun suunnitelmasta Syyrian kriisin ratkaisemiseksi.

Jotkut diplomaatit kuitenkin arvioivat BBC:n mukaan, että sopimus ei ole edes sen painamiseen käytetyn paperin arvoinen. Myös sekä Venäjän että Yhdysvaltojen ulkoministerit Sergei Lavrov ja John Kerry myönsivät, että asiasta on sovittu vasta paperilla.

– Tavoitteena on Syyrian hallituksen joukkojen ja maltillisten kapinallisten välisten taistelujen lopettaminen koko maassa viikon kuluessa Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry kertoi Ylen mukaan toimittajille Münchenin neuvottelujen jälkeen.

Kerryn mukaan tulitaukosuunnitelman todellinen testi tulee olemaan se, kunnioittavatko eri osapuolet sen sitoumuksia. Syyrian hallitus ja sitä vastaan taistelevat ryhmittymät eivät vielä ole ilmoittaneet kantaansa tulitaukoon.

Lisäksi väkivaltaisuuksien lopettaminen ei ulotu Isisiin, al-Nusran rintamaan ja muihin terroristiryhmiin.

Samaan aikaan kun neuvotteluja käytiin Münchenissä, Syyrian armeija eteni Aleppon alueella Venäjän ilmavoimien tukemana.

Münchenissä sovittiin myös avustustoiminnan lisäämisestä ja tehostamisesta. Kapinallisten hallussaan pitämässä ja piirityksen uhkaamassa Aleppossa on tällä hetkellä kymmeniä tuhansia siviilejä.

Lue myös:

USA ei luota Venäjän tulitaukoehdotukseen Syyriassa

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)