Verkkouutiset

Entistä useampi matkaa Sveitsiin avustetun kuoleman takia

Sveitsin lait sallivat armokuolemassa avustamisen. Tämän vuoksi Sveitsiin hakeutuu muista maista paljon potilaita, jotka haluavat lopettaa kärsimyksensä, mutta eivät saa siihen apua kotimaassaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hiljattain tehdyn selvityksen mukaan ulkomaisten potilaiden määrä on Sveitsissä kaksinkertaistunut lähivuosina. Vuosina 2008–2012 hieman yli 600 ulkomaalaista päätyi avustettuun armomurhaan Sveitsissä, tulokset osoittavat. Heidän keski-ikänsä oli 69 vuotta, mutta joukossa oli myös paljon nuorempia potilaita.

Puolet potilaista oli kärsinyt pahoista neurologisista oireista kuten halvaantumisesta, motoneuronitaudista, Parkinsonin taudista tai MS-taudista. Syöpä ja reumaattiset sairaudet olivat seuraavaksi yleisimmät sairaudet. Monella potilaalla oli useita sairauksia.

Armokuolemassa avustetut olivat 31 eri maasta, mutta merkittävä osa heistä oli kotoisin Iso-Britanniasta tai Saksasta. Käytännössä kaikki avustetut armokuolemat tehtiin Dignitas-järjestön klinikalla.

Ilmiö on herättänyt monet maat pohtimaan suhtautumistaan avustettuun kuolemaan, ja muun muassa Britanniassa lakimuutoksesta on jo tehty esitys. Nykyisin Sveitsin lisäksi Hollanti, Luxemburg, Belgia sekä muutama Yhdysvaltojen osavaltio sallivat avustetun itsemurhan tietyin rajoituksin.

Tuloksista uutisoi British Medical Journal ja niistä kertoi Uutispalvelu Duodecim.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)