Verkkouutiset

Tv-kanava teki dokumentin skientologeista – ”palkkasimme noin 160 lakimiestä”

Huippunäyttelijöistä odotetaan uusia paljastuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltalainen maksu-tv-kanava HBO viimeistelee dokumenttielokuvaa uskonnollisyhteisö skientologeista. HBO ennustaa, että dokumentti saa ”aggressiivisen vastaanoton” skientologien keskuudessa. Yhtiö on varautunut siihen palkkaamalla lakimiehiä.

– Meillä on varmaan 160 lakimiestä, jotka ovat katsoneet elokuvan, sanoo HBO:n dokumenttiyksikön johtaja Sheila Nevins Hollywood Reporterissa.

Dokumentti perustuu kirjailija Lawrence Wrightin kirjaan Going Clear, jossa esitetään, että skientologien piirissä käytetään ihmisiä hyväksi ja pidetään heitä vankeina. Wright sanoo saaneensa Hollywoodin skientologien lakimiehiltä kirjeitä, joissa taivutellaan häntä vetämään kirja pois markkinoilta.

Dokumentin odotetaan paljastavan uusia tietoja muun muassa Hollywoodin tunnetuimmista skientologeista, John Travoltasta ja Tom Cruisesta, jotka ovat molemmat näyttelijöitä.

HBO joutui tekemisiin 16 vuotta skientologien kanssa, kun yhtiö teki dokumentin masennuslääkkeistä, joiden käyttöä järjestö vastustaa. Yhtiön pääkonttorin edustalle New Yorkissa kerääntyi suuri joukko mielenosoittajia.

– Luulin, että he olivat työntekijäjärjestöistä, mutta he osoittivatkin mieltä elokuvaamme vastaan. He (skientologit) vastustavat niin voimakkaasti psykiatriaa, lääkkeitä ja Freudia. Se oli varsin mielenkiintoista, Nevins sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)